3 juni 2020
onsdag, 13 mars 2019 15:11

Optimal i samarbete om Sjöstadskajen på Ekerö

Skrivet av 

 

I Jungfrusund på Ekerö kommer Sjöstadskajen innehålla kontor och en restaurang i bottenplan samt en egen brygga där hyresgäster och kunder kan lägga till med båt. Nordblick Rentals projekt ska stå färdigt under fjärde kvartalet i år.

 

Optimal har fått förtroendet att tillsammans med Nordblick Rentals vara med i utveckling av Sjöstadskajen – Ekerös nästa mötesplats.

 

Nere vid vattnet i Jungfrusund på Ekerö ska Sjöstadskajen byggas av Nordblick Rentals, som en arbetsplats med flexibla ytor, havsutsikt i tre väderstreck, restaurang i bottenplan – och en egen brygga där hyresgäster och kunder kan lägga till med båt.

 

Huset ska ligga vid ett kullerstenstorg och är inspirerat av en industriell miljö. Tre av fyra våningar i Sjöstadshuset blir kontor, med ytor från 30-370 kvm och på husets taket ska det finnas en terrass i form av ett orangeri.

 

Sjöstadskajen ska vara en hybrid där gammalt möter nytt i en industriell karaktär med klätterväxter på fasaden. Restaurangen kommer att kunna använda takterrassen och torget, där även boulebanor och två barer kommer att finnas.

 

I lobbyn ska det finnas en internationell hotellkänsla och varje kontorsplan har en naturlig knytpunkt med kafé och kök, där företag kan ha möten. I restaurangens finns även möjligheter till avskilda affärsmöten.

 

Färdigställandet av Sjöstadskajen beräknas ske under fjärde kvartalet i år.