3 juni 2020
onsdag, 13 mars 2019 12:56

Vectura och Next Step visar första huset i GoCo

Skrivet av 

 

GoCo Gothenburg i CoValley, Mölndal.

 På fastighetsmässan Mipim i Cannes presenteras idag de första bilderna av de första byggnaderna i nya hälsoklustret GoCo i Mölndal. GoCo är ett joint venture mellan Next Step och Vectura Fastigheter, i nära samarbete med Astra Zeneca är målet att attrahera forskare, entreprenörer och talanger från hela världen. Genom att addera cirka 300 bolag, bostäder, hotell och levande bottenvåningar ska det befintliga hälsoklustret transformeras till ett innovationsområde.

– Det är med stolthet vi nu kan visa upp vår vision just här på Mipim i Cannes.  Vi är övertygade om att GoCo kommer att väcka internationellt intresse genom sitt innehåll, sitt ovanliga koncept och sin uttrycksfulla arkitektur med människan i centrum säger Jacob Torell, som tillsammans med kollegan Joakim Garfvé startade Next Step år 2004.

– Vectura vill bidra till samhället i stort där vi har möjlighet att påverka och göra skillnad genom eget arbete, samarbete med kommuner, organisationer och genom att stödja forskning och utveckling. Vi arbetar långsiktigt för att skapa attraktiva miljöer och mötesplatser som ska driva hälsoinnovationer framåt och förbättra människors liv och hälsa, säger Susanne Ekblom, vd för Vectura Fastigheter.

Arkitektfirman Semrén & Månsson har fått förtroendet att rita det viktiga första huset i området.

– Utmaningen har varit att skapa både ett flexibelt hus för växlande behov och en symbolisk byggnad som fångar själva andan i området, säger arkitekt Magnus Månsson.