20 september 2019
torsdag, 07 mars 2019 17:32

Södra Solvallastaden godkänns av Stockholms stad

Skrivet av 

 

Södra Solvallastaden ska innehålla 2.000 bostäder, service, skola och verksamheter vid Solvalla Travbana.

 

 

Stadsbyggnadsnämnden i Stockholm har under torsdagen godkänt start-PM för Södra Solvallastaden, en helt ny stadsdel med 2.000 bostäder, service, skola och verksamheter vid Solvalla Travbana.

 

– Södra Solvallastaden är ett projekt som kommer att tillföra stora kvaliteter till Västerort. Här skapas en sammankopplad, tät och varierad stadsdel med slutna kvarter och levande bottenvåningar som skapar trygghet för boende och besökare, säger stadsbyggnadsborgarrådet Joakim Larsson (M).

 

Planområdet består idag till största delen av hårdgjorda ytor, parkeringsytor, motorvägsramper och skog. Det som idag är ett verksamhets- och eventområde utvecklas till att bli kvartersstad med en blandning av bostäder, skola, näringsverksamheter, kontor och service. I kvarteret längst ner i sydöst föreslås hotell. Attraktiva mötesplatser och rekreationsområden som Solvallaskogen tillgängliggörs och nya skapas.

 

– Det kommer att bli en naturnära och aktiv stadsdel med stora inslag av grönska i stadsrummet. Arenan ska följa med i utvecklingen av denna fantastiska stadsdel och vi ser möjligheter för nya verksamheter inom sport, idrott och hälsa att växa fram vid arenan för att skapa en hållbar stadsdel, säger stadsbyggnadsborgarrådet Joakim Larsson (M).