31 maj 2020
måndag, 18 februari 2019 16:03

Stockholms största solcellsanläggning i Sickla

Skrivet av 

Atrium Ljungbergs huvudkontor, som ligger i Luftverkstaden, blir med solcellerna på taket helt elneutralt, eftersom produktionen och användningen går jämnt ut.


Emma Henriksson, chef digital utveckling och hållbarhet på Atrium Ljungberg.

 


Atrium Ljungberg har installerat solceller på taken till tre fastigheter i Sickla. Med sina 4.500 kvm blir anläggningen den största av sitt slag i Stockholm och stärker ytterligare Sicklaområdets hållbara stadsutveckling.

 

– Det här är en milstolpe i Atrium Ljungbergs hållbarhetsarbete, som vi tror kommer uppskattas av både invånare i Nacka kommun och besökare. Att ta tillvara på den energi som solen ger och producera förnyelsebar el är ett bidrag för att klara de klimatutmaningar som vi står inför, säger Emma Henriksson, chef digital utveckling och hållbarhet på Atrium Ljungberg.

 

Under ett år kommer anläggningen att kunna producera 550.000 kilowattimmar el, vilket motsvarar den mängd som skulle krävas för att driva en elbil tre miljoner kilometer.

 

Med satsningen på solceller i Sickla vill Atrium Ljungberg bidra ytterligare till att skapa en hållbar stad, där människor kan mötas på ett klimatvänligt sätt. Framöver finns planer på att bygga solcellsanläggningar på fler fastigheter i landet, både handels-, kontors- och bostadshus.

 

– Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och solcellsanläggningen i Sickla kommer att löna sig både ekonomiskt och miljömässigt. Jag är otroligt stolt över att vi kan gå i bräschen för en klimatsatsning på den här nivån, det visar att det går att driva storskaliga hållbarhetsprojekt ekonomiskt lönsamt, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.

 

Solcellsanläggningen i Sickla täcker dels taket på Luftverkstaden, dels taken på Gallerian och Magasinet. Atrium Ljungbergs huvudkontor, som ligger i Luftverkstaden, blir med solcellerna på taket helt elneutralt, eftersom produktionen och användningen går jämnt ut.