25 april 2024
torsdag, 31 januari 2019 15:05

Slättö och Fastpartner säljer för 1,3 Mdr kr

Skrivet av 

 

Barings köper projekt om drygt 600 bostäder i Spånga.


Slättö har inom sin sjunde fond, Slättö VII, där fonden driver ett joint venture tillsammans med Fastpartner, avtalat om försäljning av bostäder till ett underliggande värde om 1.320 Mkr. Köpare är en fond förvaltad av Barings. Totalt har Barings drygt 300 miljarder dollar under förvaltning.

Affären omfattar cirka 25.000 kvm bostäder, drygt 600 lägenheter, vilka ska uppföras som hyresrätter i Spånga, inom Stockholms stad. Tillträde sker vid lagakraftvunnen detaljplan och köparen finansierar byggnationen under projektets utveckling.

Slättö ingick under våren 2017 ett joint venture tillsammans med Fastpartner för att driva detaljplan och utveckla två tidigare industrifastigheter till en ny stadsdel. Detaljplanen förväntas vinna laga kraft under 2019 och då omfatta drygt 80.000 kvm BTA.

Affären med Barings motsvarar cirka 40 procent av projektets volym av byggrätter.

 

Wistrand och Bird&Bird har varit juridiska rådgivare i transaktionen.

– Slättö – med sin kompetens inom bostadsutveckling – kompletterar på ett utmärkt sätt vår ordinarie verksamhet och har varit värdeskapande i processen att förädla och exekvera den första etappen av detta projekt, säger Sven-Olof Johansson, vd för Fastpartner.

– Vi har inom denna affär utvecklat en ny relation med Barings vilket känns positivt för framtida samarbeten och affärer, de är en stark och skicklig partner, säger Johan Karlsson, vd för Slättö.