18 april 2024
tisdag, 29 januari 2019 18:25

Scheiwiller Svensson förnyade Himlen på Södermalm

Skrivet av 

 

Restaurang Himlens bar på våning 25 med väggmålning av gatukonstnären Huge (Daniel Fahlström).

 



Många förknippar Restaurang Himlen i Skrapan på Södermalm, Stockholm, med den fantastiska utsikten från över 100 meters höjd. Nu finns det mer att fästa blicken på. Scheiwiller Svensson har gett restaurangen en helt ny design, i nära samarbete med grundaren och ägaren Niklas Ahlbom. Den nyöppnade restaurangen har en mer urban känsla än tidigare, med gröna växter bland stål och betong, och kockar som jobbar nära gästerna. Menyn är komponerad av kocken Joakim Haglund.

 

Och det nya konceptet har gått hem hos gästerna. Omsättningen ökade med nästan 20 procent direkt efter nyöppningen i höstas.

 

– När man jobbar med en restaurang så är inredningen alltid underordnad mat och service. Designen och miljön är som filmmusik. Den skapar stämningen och utgör sedan en skön fond till alla de möten och samtal som sammantaget ger en lyckad kväll, säger Simon Scheiwiller, arkitekt på Scheiwiller Svensson.

 

Utöver Simon Scheiwiller utgörs designteamet Scheiwiller Svensson av Josefin Lindquist, Anders Börthas och Paulina Aydin.

 

Den nya Restaurang Himlen är egentligen två restauranger i en. På översta våningen finns konceptet Grill & Cocktail, som serverar mat med influenser från Spanien, Mexico och USA.

 

På våning 25 huserar matsalen Köket, som snarare har prägeln av en klassisk bistro. Här serveras svensk-fransk mat med en twist. Inredningen bjuder på helkaklat, koppar, klinkers och magiskt sköna stolar med sittplatser i olika nivåer som gör att alla kan ta del av utsikten, oavsett var man sitter.