19 april 2024
tisdag, 29 januari 2019 15:08

SHH säljer mark till Botkyrkabyggen

Skrivet av 

 

Platsen där Botkyrkabyggen planerar de nya husen i Tumba Skog ligger i närheten av bolagets befintliga bostäder i Segersjö.

 

SHH Bostads intressebolag SHH Landbolaget säljer en tredjedel av sitt markområde i Tumba Skog till allmännyttiga Botkyrkabyggen, som nu planerar för 200–250 hyresrätter i naturnära läge och med tillgång till god kollektivtrafik.

– Vi är mycket glada att i gott samarbete bidra till att Botkyrkabyggen kan komplettera sitt bostadsbestånd med nya hyresrätter i detta attraktiva område. Vi ser stora fördelar med blandade upplåtelseformer och SHH ser fram emot att tillföra även ekonomiskt tillgängliga bostadsrätter i nästkommande etapper i området, säger Misha Moeremans d’Emaus, vd SHH Bostad AB.

– Tumba Skog har alla förutsättningar att bli ett attraktivt bostadsområde, här finns sådant som många uppskattar: Närhet till pendeltåg, centrum och skog, säger Chris Österlund, vd för Botkyrkabyggen.

Botkyrkabyggen och SHH kommer att samarbeta om dragning av vägar, vatten och avlopp. Beräknad byggstart för Botkyrkabyggens projekt är 2022 – förutsatt att Botkyrka kommunfullmäktige godkänner markförvärvet samt att detaljplanen godkänns av Mark- och miljödomstolen som ska ta ställning till ett överklagande av planen.

SHH köpte det aktuella området som råmark 2014. På den del som SHH behåller planerar bolaget att bygga bostadsrätter och eventuellt vård- och omsorgsboende. SHH:s kvarvarande del utgör i storleksordningen 400-500 bostäder.