24 april 2024
måndag, 28 januari 2019 11:15

Heimstaden ökar i Köpenhamn

Skrivet av 

 

Sommaren 2020 kommer Heimstaden att kunna erbjuda flera yteffektiva och prisvärda lägenheter vid Islands Brygge i Köpenhamn.

 


Heimstaden köper en projektfastighet från Bach Gruppen A/S innehållande 111 lägenheter belägen på utvecklingsområdet Bryggens Bastion, centralt i Köpenhamn. Fastigheten, som omfattar 7.900 kvm, beräknas vara färdigställd till sommaren 2020. Överenskommet fastighetsvärde är 336 MDKR (464 Mkr) och transaktionen genomförs som bolagsaffär. Transaktionen finansieras genom befintlig kassa samt upptagande av nya lån. Heimstadens rådgivare har varit Gorrissen Federspiel.

– Vi är glada över att ha förvärvat ytterligare ett byggprojekt i området. Vi har redan tillträtt och haft inflyttning i vår första fastighet i området och med detta fina projekt fortsätter det goda samarbetet med Bach Gruppen, säger Tom Rasmussen, Head of Asset Management på Heimstaden.

– Projektet är ett utmärkt komplement till vår portfölj och särskilt de mindre och yteffektiva lägenheterna gör det möjligt att erbjuda hyreslägenheter på bästa läge med attraktiv hyresnivå. Samtidigt når vi en god riskjusterad avkastning, tillägger Christian Fladeland, CIO på Heimstaden.