19 april 2024
torsdag, 17 januari 2019 12:47

Thon Property i storavtal med H&M

Skrivet av 

 


H&M ökade nyligen med ytterligare 600 kvm butiksyta i Charlottenberg shoppingcenter.




Olav Thon Gruppen satsar offensivt på flera håll i landet och det står nu klart att H&M och HM-ägda Afound nyetablerar samt utökar flera befintliga ytor. Sju avtal har signerats gällande fem av Thon Propertys köpcentrum.

Thon Property gör stora investeringar med pågående projekt för över 1 Mdr kr i den egna köpcenterportföljen. De största projekten pågår just nu i Torp Köpcentrum i Uddevalla, fastigheten i Hyllinge utanför Helsingborg och Töcksfors Shoppingcenter där bland andra H&M tar större ytor respektive nyetablerar.

– Det är flera relativt stora avtal som förhandlats i samma förhandlingsprocess under en längre period. Vi är väldigt glada över att ha kommit i mål och ser fram emot utökningar av befintliga lokaler samt nyetableringar med några av klädjättens spännande varumärken, säger Hallgeir Åndal, vd för Thon Property.

Bland annat har H&M:s butik i Charlottenberg nyligen öppnat med 600 nya kvm (totalt 2.100 kvm) för att ge den starka gränshandeln ett större urval. En utökning till totalt 2.500 kvm planeras även i Nordby Shoppingcenter där även Afound ska etableras på 1.200 kvm. Vidare gör H&M en nyetablering om 1.600 kvm när den pågående utbyggnaden av Töcksfors Shoppingcenter står klar, och på Torp köpcentrum utökar H&M med drygt 1.500 kvm till 2.600 kvm med en fullskalig H&M-butik, inklusive H&M Home.