19 april 2024
onsdag, 16 januari 2019 12:14

Wihlborgs i nya kontrakt om 4.700 kvm

Skrivet av 

 


Wihlborgs kontorsprojekt Dungen i stadsdelen Hyllie, Malmö, är fullt uthyrt och inflyttning startar i april. Illustration: Fojab arkitekter





Wihlborgs har nyligen tecknat en rad nya hyresavtal i Hyllie och centrala Malmö. I samband med detta är kontorsprojektet Dungen i Hyllie nu fullt uthyrt.

I Dungen har Wihlborgs nu hyrt ut ytterligare 1.200 kvm till Tullverket, utöver de 6.300 kvm som myndigheten tecknade avtal för redan 2017. I samma fastighet har kontrakt skrivits med en hudklinik om 400 kvm och tillsammans med uthyrningen av 900 kvm till Ferrero Scandinavia är fastigheten nu fullt uthyrd. Inflyttning startar den 1 april 2019.

I centrala Malmö har Wihlborgs skrivit avtal med Region Skåne om 1.600 kvm för Ungdomsmottagningen i fastigheten Erik Menved 37 på Kattsundsgatan.

I Väktaren 3 (Scandinavian Center) vid Malmö central utökar hyresgästen VA Syd sina lokaler med 700 kvm utöver de 4.000 kvm som företaget hyr sedan 2016. Slutligen har avtal om 800 kvm kontor nyligen tecknats med en hyresgäst i S:t Jörgen 21 (Baltzar City).

– Vi ser en fortsatt god efterfrågan på kontor i Malmö, i synnerhet i centrala och kommunikationsnära lägen. Våra vakanser är historiskt låga när det gäller kontor i Malmö och vi ser med tillförsikt på 2019. Nu är det viktigt att vi fortsätter utveckla nya kontorsytor på attraktiva platser för att möta efterfrågan, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.

Hon fortsätter:
– Kundernas behov förändras i allt snabbare takt och därför är det viktigt att vi skapar lokaler som kombinerar hög kvalitet med möjlighet att vid behov göra förändringar på ett hållbart sätt. Som stor fastighetsägare har vi ett ansvar att minska vår miljöpåverkan, inte minst vid ny- och ombyggnationer, och vi ser också ett ökat krav på hållbarhet från våra kunder.