18 juni 2019
fredag, 11 januari 2019 15:05

CapMan köper 1.740 bostäder i Finland

Skrivet av 

 


Joakim Frimodig, CEO för CapMan.


CapMan Real Estate har slutfört ett off-market förvärv av en bostadsportfölj från den finska fondförvaltaren ICECAPITAL och dess lokala investerare. CapMan, köper på uppdrag av Bayerische Versorgungskammer (BVK), Tysklands största offentliga pensionsfond, totalt 37 bostadsfastigheter och 1.740 lägenheter med en sammanlagd yta om cirka 100.000 kvm. Bostäderna ligger främst i Helsingfors storstadsområde.

 

 

Efter förvärvet ökar CapMans nordiska mandat i investeringar för BVK till cirka 820 MEUR, (8.403 Mkr), allokerade främst till Helsingfors, Köpenhamn och Århus. CapMan fortsätter att undersöka om fler förvärv för BVK i Norden.

 

 

– Vi är väldigt nöjda med att lägga till denna högkvalitativa portfölj till BVK-fonden och vi ser fortsatt ett ökat intresse från internationella investerare för nordiska bostadsfastigheter, säger Sampsa Apajalahti, investeringschef på CapMan Real Estate.

 

 

– Mandatets tillväxt är ett utmärkt exempel på det förtroende som internationella institutioner har i CapMans lokala kompetens. Investeringsmandat är en del av CapMans strategi att betjäna en bredare kundbas genom vår plattform av lokala investeringsexperter, säger Joakim Frimodig, CEO för CapMan.