20 juli 2019
fredag, 11 januari 2019 14:20

Balder köper centralt i London för 851 Mkr

Skrivet av 

 


8 Fenchurch Place, intill Fenchurch Street Station och byggnaden Lloyd's of London, är belägna i ett av världens största distrikt med försäkringsbolag.


Fastighets AB Balder har förvärvat 8 Fenchurch Place i centrala London. Säljare är Amundi Asset Management. Fastigheten 8 Fenchurch Place i centrala London har en uthyrningsbar yta om drygt 9.000 kvm och är uthyrd till i huvudsak försäkringsbolag och konsultföretag med en återstående genomsnittlig löptid om 9 år. Investeringen uppgår till 75 MGBP (851 Mkr) och har hyror på 4,4 MGBP (50 Mkr).

 

 

– Det är Balders första förvärv i London, vilket har varit en marknad som vi följt sedan en tid tillbaka. Förvärvet är ett naturligt steg för Balder i den diversifiering av fastighetsportföljen som vi genomfört de senaste åren. Vi hoppas kunna finna ytterligare investeringar i London framöver, säger Balders finanschef Marcus Hansson

 

Amundi/Ærium förvärvade 8 Fenchurch Place för 93 MEUR (80 MGBP) från ett joint venture mellan ARES Management och PMB Holdings. Fastigheten som ligger, intill Fenchurch Street Station och byggnaden Lloyd's of London, är belägna i ett av världens största distrikt med försäkringsbolag.