24 juni 2019
onsdag, 09 januari 2019 12:25

Starkt växande orderbok för Skanska i USA

Skrivet av 

 


Croton-Harmon är en järnvägsstation i Croton-on-Hudson, New York. Stationen är en service- och underhållsanläggning för tunnelbanan och järnvägslinjerna Hudson Line och flera Amtrak linjer.

 

Under de två senaste dagarna rapporterar Skanska USA om fyra nya avtal om drygt 7 Mdr kr.

 

1. Det största av de nyligen tecknade fyra avtalen är att Skanska USA har tecknat avtal med Metropolitan Transportation Authority (MTA) i New York, USA, för att färdigställa den sista fasen av serviceanläggningen Croton-Harmon Shops and Yard. Kontraktet är värt USD 365 M, cirka 3,3 Mdr, vilka inkluderas i den amerikanska orderingången för det fjärde kvartalet 2018.

 

Croton-Harmon Shops and Yard, som omfattar cirka 40 hektar, byggdes i början av 1900-talet. Komplexet fungerar för närvarande som Metro-North’s primära service- och underhållsanläggning. Enligt avtalet ska Skanska riva två byggnader som idag används för tågunderhåll och sedan såväl designa som bygga en ersättningsbyggnad på 22.300 kvadratmeter.

 

Projektet påbörjas under det första kvartalet 2019 och fortsätter under hela 2020.

 

2. Igår meddelade Skanska om att bolaget tecknat avtal om att renovera och bygga ut Brookline High School i Massachusetts, USA. Kontraktet är värt USD 128 M, cirka 1,1 Mdr kr, vilka inkluderas i de amerikanska orderingångarna för fjärde kvartalet 2018.


3. Idag meddelade Skanska att bolaget har tecknat avtal att renovera och bygga ut Belmont High School i Massachusetts, USA. Kontraktet är värt USD 237 M, cirka 2,2 Mdr kr, vilka inkluderas i de amerikanska orderingångarna för fjärde kvartalet 2018.

Skanska ska renovera och bygga ut Belmont High School till en 42.000 kvm stor och fyra våningar hög byggnad för klasserna 7 till 12. Skanska ska också renovera skolans gymnastikbyggnad och simbassäng, liksom skolans exteriörer och park.

 

Projektet startade i november 2018 och ska vara klart under det tredje kvartalet 2023. Arkitekter är Perkins+Will.

 

4. Idag kom Skanska även med ett pressmeddelande om att bolaget har tecknat ett avtal med North Clackamas School District för att bygga en ny High School i Milwaukie, Oregon, USA. Kontraktet är värt USD 75 M, cirka 670 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i den amerikanska orderingången för det fjärde kvartalet 2018.

 

Skolan på 12 000 kvadratmeter ska innehålla ett modernt akademiskt centrum, hälso- och hälsovårdscenter, ny gymnastiksal och ett scenkonstcenter. Projektet omfattar modernisering av 2.500 kvm, intilliggande idrottsanläggningar.

 

Byggandet inleddes i juni 2018, och projektet är planerat att vara färdigt augusti 2021.

 

Skanska är ett av de ledande bygg- och projektutvecklingsföretag i USA, specialiserat inom husbyggnad för företag, infrastrukturbyggande, tjänster inom offentlig-privat samverkan och kommersiell fastighetsutveckling i utvalda städer. Skanska USA omsatte 59 Mdr kr under år 2017 med cirka 9.500 anställda.