20 juli 2019
onsdag, 02 januari 2019 15:46

COLIVEs första delningslägenhet vid Nytorget

Skrivet av 

Parken vid populära Nytorget på Södermalm.

 

Bostadsoperatören COLIVE kommer med start direkt efter nyår att påbörja arbetet med att iordningställa en första delningslägenhet som är en nyrenoverad vindslägenhet vid Nytorget på Södermalm i Stockholm. Inflyttning är planerad till den 1 maj 2019, men redan nu finns det möjlighet för unga vuxna att registrera sig som medlemmar hos COLIVE.  I vindslägenheten ska 11-12 personer bo tillsammans och där hyresgästerna har sina egna privata rum, men där de delar på ändamålsenliga umgängesytor och kök samt våningens två takterrasser. De gemensamma utrymmena inreds och möbleras av COLIVE och städning, internet med mera ingår i hyran.

 

Merparten av bolagets planerade bostadsprojekt har inflyttning under 2020 och framåt och COLIVE planerar att storskaligt etablera 1000-tals bostäder i nyproducerade moderna delningslägenheter i svenska storstadsområden. Målgruppen är unga vuxna som vill bo i ett hem som erbjuder både gemenskapen av att bo tillsammans med andra samtidigt som man erbjuds det privatliv som ett eget boende ger. Att bo hos COLIVE innebär ett enkelt och flexibelt boende utan krav på kontantinsats och är billigare än alternativen.

 

– Vi kallar delningslägenheten på Södermalm för COLIVE LAB, för det är just vad det är. Utöver ett bra läge i ett socialt och modernt boende så kommer hyresgästerna i ”labbet” att vara en del i vårt arbete med att utveckla och skapa en riktigt bra boendeupplevelse med hög livskvalitet som vi tar lärdom av i våra storskaliga projekt, säger Katarina Liljestam-Beyer, COO och medgrundare, COLIVE.

 

Hon fortsätter:

– Vi har lagt ner mycket arbete på den långsiktiga och storskaliga etableringen av COLIVE. I de större planerade projekten för 100-300 hyresgäster per projekt kommer vi att erbjuda vår målgrupp ett bra alternativ till hyresrätter och bostadsrätter, men de projekten tar ett par år att få på plats.