23 september 2019
onsdag, 12 december 2018 18:16

Alma genomför stängning om 1,55 Mdr kr

Skrivet av 
alt
Simon de Château, partner och CIO för Alma Property Partners.

 

Alma Property Partners har tagit in drygt 150 MEUR (1,55 Mdr kr) till sin andra pan-nordiska opportunistiska fond, Alma Property Partners II. Merparten av kapitalet kommer från nio europeiska institutioner. Målsättningen är att utöka fondens storlek till omkring 250 MEUR, vilket kan öka till totalt 300 MEUR.

 

– Vi är mycket tacksamma för fortsatt förtroende och stöd från våra investerare. De flesta av de investerare som bidrog till den första stängningen var antingen investerare i Alma fond I eller har investerat med mig tidigare. Vi har en aktiv investeringspipeline och har redan gjort några förvärv i fond II, säger Simon de Château, partner och CIO för Alma Property Partners.

 

Alma Property Partners har tio anställda med kontor i Stockholm och Helsingfors. Organisationen växer och planen är att ha cirka 15 personer och ett nytt kontor i Köpenhamn på plats i slutet av 2019.

 

– Vi är nöjda med resultatet av den första stängningen och vi förväntar oss att avsluta kapitalresningen under andra kvartalet nästa år. Vi är nu fokuserade på att fortsätta förstärka vår organisation. Vi har nyligen anställt Stefan Albinsson som Partner och Head of Asset Management och ytterligare en senior medarbetare och partner kommer att ansluta till investeringsteamet i februari, säger Sloan Wobbeking, partner och vd för Alma Property Partners.