25 maj 2020
torsdag, 06 december 2018 15:16

NCC får order om nytt Scandic Hotels i Helsingfors

Skrivet av 
alt
Finska VR Groups kontor på Helsingfors centralstation ska konverteras till ett Scandic Hotels.

 

NCC har fått i uppdrag att bygga om ett kontor till hotell på Helsingfors centralstation åt fastighetsinvestmentbolaget Exilion och Scandic Hotels. Ordern uppgår till 740 Mkr. Renoveringsarbetet påbörjas i dagarna och det nya hotellet kommer att vara klart vid årsskiftet 2020-2021.

 

– Det är hedrande för oss att få renovera denna byggnad, som har en stor historisk betydelse och ritades av den berömde arkitekten Eliel Saarinen 1909. I samarbete med Exilion och hotellkedjan Scandic Hotels, som det nya hotellet kommer att ingå i, kommer vi att omvandla den här byggnaden till ett landmärke i hjärtat av Helsingfors, säger Mika Soini, chef för NCC Building Finland.

 

Den aktuella byggnaden är en del av centralstationen och har ända sedan den byggdes 1909 inhyst VR Group som är det statliga finska järnvägs-, rese- och logistikbolaget. På grund av byggnadens historia kommer de viktigaste delarna såsom korridorer, trappor och originalinredning att bevaras under renoveringen. Projektteamet kommer också att ha ett nära samarbete med Museiverket och Helsingfors stad.