20 september 2019
torsdag, 22 november 2018 12:05

Eklöw, ny chef för Riksbyggens ombyggnadsverksamhet

Skrivet av 
alt

                                                                                                                                        

Riksbyggens ombyggnadsverksamhet har växt kraftigt de senaste åren och omsatte över en miljard kronor ifjol. På ett par års sikt är målsättningen att omsättningen för ombyggnadsaffären ska dubblas. Vid årsskiftet tillträder Alexander Eklöw (bilden) tjänsten som ny chef för Riksbyggens ombyggnadsverksamhet. Han kommer närmast från NCC där han varit tillförordnad chef för Road Services. Tidigare har han även arbetat med strategi och företagsförvärv.

 

– Det ska bli väldigt spännande att börja på Riksbyggen och leda företagets ombyggnadsverksamhet som har en stor potential att fortsätta växa. Det finns ett stort behov, inte minst bland alla de bostadsrättsföreningar som Riksbyggen förvaltar, att göra ombyggnader i underhållssyfte som också leder till energieffektiviseringar och mindre klimatbelastning, säger Alexander Eklöw.

 

Riksbyggens ombyggnadsverksamhet sett till hela landet har växt från en nivå på runt en halv miljard för några år sedan till 1.062 Mkr under 2017. Nyligen tecknade Riksbyggen avtal med Brf Sagogången i Göteborg om att genomföra stambyte och våtrumsrenovering av föreningens samtliga lägenheter. Sammanlagt handlar det om 506 lägenheter och totalt 750 badrum som ska renoveras.

 

En viktig del av ombyggnadsverksamheten är förtätningsprojekt. Ett exempel på detta är åtta nyligen färdigställda och lägenheter i Brf Umeåhus nr 11.