20 april 2024
onsdag, 21 november 2018 17:38

Stockholmshem bygger 23 våningar i Skärholmen

Skrivet av 
alt
Stockholmshems nya byggnad i Skärholmen planeras få en milt grön färg med balkonger som löper runt hela huset och en fantastisk utsikt från lägenheterna. Med fyra entréer och inga baksidor är målsättningen att det som idag är en relativt tom och oanvänd yta ska utvecklas till en trivsam och levande plats. Visionsbild: Söderberg Söderberg

 

Vid Bredholmstorget, direkt anslutning till Skärholmens centrum, planerar Stockholmshem att bygga ett 23 våningar högt hus innehållande 102 bostäder, 300 arbetsplatser och yta för kulturverksamhet. Den totala ytan planeras omfatta 13.650 kvm.

 

Det nya huset ska byggas, på den plats som idag är fordonstekniskt gymnasium. Gymnasiet flyttar till andra lokaler under 2019 och ambitionen är att det nya huset ska bidra till mer liv och rörelse på en plats som idag kan uppfattas som en baksida av centrum.

 

– Det händer mycket spännande i Skärholmen, bland annat stadsutvecklingsprojektet Fokus Skärholmen, och det är en stadsdel som kommer koka av aktivitet och utveckling de kommande åren. Just därför tycker vi på Stockholmshem att det är så roligt och viktigt att få vara en del av detta, inte minst genom att vi flyttar vårt huvudkontor dit, säger Anette Sand, vd förStockholmshem.

 

Under perioden 21 november till 19 december sker samråd av den planerade nya detaljplanen. Planen visas under hela perioden på Medborgarkontoret i Skärholmen.