20 april 2024
onsdag, 21 november 2018 12:16

Hemfosa investerar 245 Mkr i Västerås

Skrivet av 
alt
Fastigheten, Sigurd 6, är centralt belägen i Västerås invid järnvägsstationen och är del av stadsutvecklingen inom Mälarporten (Västerås Stationsområde).


alt
I markplan planeras en verksamhetslokal om cirka 270 kvm som kan inrymma handel, butik eller café samt ett garage om 75-95 platser, med plats för bilpool och laddplatser.


Hemfosa vinner uppdraget att uppföra Socialtjänstens Hus i centrala Västerås. Nybyggnationen kommer att ske på Hemfosas fastighet Sigurd 6 och planeras stå klar tredje kvartalet 2021. Total investering beräknas uppgå till cirka 245 Mkr.
    

– Vi är glada och stolta över att Hemfosa vunnit uppdraget. Förslaget innebär ett välkomnande, flexibelt, hållbart och kostnadseffektivt hus för viktiga samhällsverksamheter. Helt i linje med Hemfosas satsning på nybyggnadsprojekt framöver, säger Annika Ekström, fastighetschef på Hemfosa.
    

Den totala uthyrningsbara ytan i den byggnaden blir cirka 7.800 kvm, varav kontorsyta för Västerås Stad kommer att utgöra cirka 6.900 kvm med årlig hyresintäkt om cirka 15 Mkr. Avtalslängden är 15 år.
    

Lokalerna kommer att rymma cirka 370 anställda och möjliggöra en samlokalisering för Västerås stads medarbetare inom socialtjänsten. Fastigheten kommer att byggas i Miljöbyggnad Silver.