23 februari 2019
måndag, 19 november 2018 15:57

Inspira/Newsec förnyar DNB:s Haga Blue

Skrivet av 
alt
Under våren 2018 sålde Mengus fastigheten Haga Blue (Brahelund 3) i Solna till DBN (Den norske Bank) samtidigt fick Newsec uppdraget att sköta fastighetsförvaltningen.

 

Inspira har vunnit upphandlingen av arbetsplatsservice för Newsec i fastigheten Haga Blue i Solna. Uppdraget omfattar bemanning av fastighetens gemensamma reception samt lokalvårdstjänster av allmänna ytor. Inspira kommer även under våren 2019 tillsammans med Newsec förnya inredningen i receptionen och skapa en modern entré och mötesplats för alla medarbetare och besökare i fastigheten.

Under våren 2018 förvärvade DNB fastigheten Haga Blue i Solna och Newsec fick uppdraget att sköta fastighetsförvaltningen. Haga Blue byggdes 2002 och omfattar cirka 10.200 kvm kontorslokaler och är fullt uthyrd. De stora hyresgästerna är Diskrimineringsombudsmannen, Paulinq Group, Frösunda omsorg samt Inspira som har sitt huvudkontor i fastigheten. Newsecs målsättning är att genom denna upphandling stärka upplevelsen i fastigheten för hyresgästernas medarbetare och besökare.

 

– Det är ett spännande uppdrag för Inspira. Vi ska utveckla servicen i fastigheten med exempelvis nytt besökssystem, svanenmärkt städning och en skräddarsydd servicemeny för alla hyresgäster. Under våren 2019 ska vi tillsammans med Newsec även sjösätta konceptet Haga Blue Connect i receptionen som innebär ny inredning och nya funktioner för en välkomnande och kreativ arbetsplatsupplevelse, säger Peter Reuterhagen, säljansvarig på Inspira.

 

– Målsättningen är att det som idag är en vanlig entré och reception ska utvecklas till en modern mötesplats där hyresgästernas medarbetare och besökare kan ha korta möten, ta en kopp kaffe, koppla upp sig på internet, beställa en taxi och mycket mer. Allt i en ny fräsch inredning och atmosfär. Att driva denna typ av konceptutveckling är ett nytt tjänsteområde för Inspira. Vi upplever ett stort behov hos våra kunder att på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt förnya inredning och funktionalitet i entré- och receptionsytor, tillägger Reuterhagen.


– Vår ambition är att alla hyresgäster och besökare i Newsecs fastigheter ska uppleva service i toppklass. En bra upplevelse börjar redan när våra hyresgäster kommer till arbetet varje morgon och när deras besökare kliver in genom entrédörrarna, David Karlsson, kontraktsförvaltare och ansvarig för Newsecs upphandling i Haga Blue.

 

– Inspira motsvarade våra krav bäst och dessutom presenterade de en ny lösning för inredning och funktionalitet i receptionen genom konceptet Haga Blue Connect. Det motsvarande mycket väl den förnyelse vi vill skapa för våra hyresgäster och besökare i fastigheten, berättar David Karlsson.