Skriv ut denna sida
torsdag, 15 november 2018 14:59

Urban Edenström – Stockholms främste entreprenör

Skrivet av 
alt
Urban Edenström utsågs till hela Stockholms främste entreprenör i EY:s entreprenörsutmärkelse EY Entrepreneur Of The Year.

 

 alt

Juryns motivering för vinnaren av EY Entrepreneur of the Year i region Stockholm, Urban Edenström från Stronghold Invest AB, var: ”Med en okuvlig vilja att uppfylla sina drömmar och högt uppsatta mål har kvällens vinnare visat på stort mod och uthållighet.”

 

Under onsdagskvällen utsågs Urban Edenström till hela Stockholms främsta entreprenör i EY:s entreprenörsutmärkelse EY Entrepreneur Of The Year. Under galan utnämndes även Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius, Löwengrip Beauty AB, till ”Årets kvinnliga stjärnskott” och Henrik Tjernberg, Micro Systemation AB, vann priset som ”Årets manliga stjärnskott”. Michael Byström och Fredrik Petersson, Ymer Technology AB, fick motta SEB:s pris för ”Bästa internationella tillväxt”.

 

Inför hundratals näringslivsprofiler fick Urban Edenström ta emot utmärkelsen som Stockholms främste entreprenör när regionfinalen i EY Entrepreneur Of The Year gick av stapeln på Elite Hotel Marina Tower i Nacka. Urban lade grunden till Stronghold Invest när han 1999 köpte NewsSec från Investor. Idag är företaget norra Europas ledande fastighetsförvaltare, och har verksamhet i nio länder. Sedan bolaget startades har Stronghold Invest aldrig redovisat ett år med röda siffror.


– Det har sannerligen inte varit lätt för oss i juryn i år, det är en samling superentreprenörer som tog sig hela vägen till Stockholmsfinalen. Till slut enades vi om Urban, och jag får tillstå att det är en mycket värdig vinnare. Det är också kul att han är så oerhört engagerad i näringslivet, som ordförande för Stockholms Handelskammare är han en mycket betydelsefull, och inspirerande, aktör för kommande generationer av entreprenörer, säger juryordförande Thomas Ek.

 

Den oberoende jury som korade vinnarna bestod av juryordförande Thomas EK (grundare OBH Nordica), Carin Holmquist (Handelshögskolan, professor i entreprenörskap), Charles ”Challe” Berglund (entreprenör och investerare), Kristina Lindhe (grundare The Lexington Company AB), Patrik Andersson (Serneke, entreprenör och investerare) och Saeid Esmaeilzadeh (Ph.D., entreprenör och medgrundare av Serendipity Group samt regionvinnare av EY Entrepreneur Of The Year 2017).

 

Juryns motivering löd:

Med en okuvlig vilja att uppfylla sina drömmar och högt uppsatta mål har kvällens vinnare visat på stort mod och uthållighet. Entreprenören är en stor förebild för morgondagens företagare. Vinnare av EY Entrepreneur of the Year i region Stockholm är: Urban Edenström från Stronghold Invest AB.

Fler entreprenörer prisades under kvällen
Under onsdagens galakväll i Nacka delades det även ut tre kategoripriser. Utmärkelsen ”Årets kvinnliga stjärnskott” gick till Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius, Löwengrip Beauty AB och Henrik Tjernberg, Micro Systemation AB blev ”Årets manliga stjärnskott”. SEB:s pris för ”Bästa internationella tillväxt” tilldelades entreprenörerna Michael Byström och Fredrik Petersson från Ymer Technology AB.

 

Samtliga vinnare från Stockholmsregionen kommer den 31 januari att ställas mot vinnarna i de övriga fem regionsfinalerna när den stora Sverigefinalen går av stapeln i Stockholms stadshus.

Den nationella huvudprisvinnaren representerar sedan Sverige i världsfinalen i Monte Carlo i juni, där entreprenörer från fler än 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

 

–Det är en ynnest att få vara med och rikta strålkastarljuset på det starka entreprenörsklimatet i Stockholm. Att vi i år dessutom hade ett profilstarkt finalfält med ett stort fokus på hållbarhet gör mig lite extra stolt. Samtliga finalisters entreprenörsresor är riktiga framgångssagor, och min förhoppning är att de kommer inspirera fler unga talanger att våga satsa på sin idé och bli entreprenörer, säger Carlos Esterling, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year region Stockholm.

 

Jurymotiveringar

Huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year – Urban Edenström, Stronghold Invest AB
Med en okuvlig vilja att uppfylla sina drömmar och högt uppsatta mål har kvällens vinnare visat på stort mod och uthållighet. Entreprenören är en stor förebild för morgondagens företagare.

Årets kvinnliga stjärnskott – Isabella Löwengrip, Pingis Hadenius, Löwengrip Beauty AB
Med ett företag som går sina egna vägar har kvällens vinnare , med tydlig vision och högt uppsatta mål, på kort tid skapat ett snabbfotat företag anpassat till tidens krav och möjligheter. Ett modernt ledarskap, lyhördhet för kundernas behov och en stark vilja har varit avgörande för framgångarna. Kvällens vinnare av Kvinnligt Stjärnskott är: Pingis Hadenius och Isabella Löwengrip från Löwengrip Beauty AB.

Årets manliga stjärnskott – Henrik Tjernberg, Micro Systemation AB (publ)
Entreprenören har vågat ta risker, överkommit hinder längs vägen och utvecklat ett företag som ligger helt rätt i tiden. Med passion, driv och engagemang för samhällsnytta fortsätter tillväxtresan med en fantastisk potential. Kvällens vinnare av Manligt Stjärnskott är: Henrik Tjerberg från Micro Systemation AB.

Bästa internationella tillväxt – Michael Byström, Fredrik Petersson, Ymer Technology AB
Entreprenören har med stor innovationsförmåga och ett tillåtande ledarskap skapat ett expansivt företag som har världen som sin marknad. Tillväxtresan fortsätter med tydlig inverkan på såväl miljö som samhällsekonomi. Det blåser medvind för kvällens värdiga vinnare av SEB´s Exportpris för bästa internationella tillväxt! Vinnaren är: Michael Byström och Fredrik Petersson från Ymer Technologys AB.

 

Om EY Entrepreneur Of The Year
EY Entrepreneur Of The Year är en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. Det är den första internationella utmärkelsen för entreprenörer som med tydliga visioner och goda ledaregenskaper bygger upp framgångsrika företag. Tävlingen genomförs på regional, nationell och internationell nivå i fler än 140 städer i fler än 60 länder.

Senaste från Redaktionen