23 februari 2019
tisdag, 13 november 2018 15:36

Besqab uppför vårdboende i Ultuna

Skrivet av 
alt
Anette Frumerie, vd för Besqab.

 

Besqab kommer att uppföra ett vårdboende med 69 lägenheter i den nya stadsdelen Ultuna Trädgårdsstad i Uppsala. Ersta diakoni blir hyresgäst och vårdgivare. Byggstart planeras till vintern 2019.  

 

I Ultuna Trädgårdsstad i södra Uppsala utvecklar Besqab en helt ny stadsdel med omkring 500 nya bostäder. Det nya området kommer att innehålla både flerfamiljhus, småhus, förskola, skola och nu även ett vårdboende. Ett hyresavtal har tecknats med Ersta diakoni som blir vårdgivare för det nya vård- och omsorgsboendet.

 

Boendet kommer utöver de 69 lägenheterna att innehålla en välkomnande samlingssal samt en trivsam utemiljö med stor uppvuxen trädgård för både aktivitet och avkoppling.

 

– Vi är stolta över att vi som samhällsbyggare kan erbjuda en helhet när vi utvecklar nya bostadsområden, säger Anette Frumerie, vd för Besqab.

 

– Det är roligt att återigen kunna skapa ett vårdboende tillsammans med Ersta diakoni. Vi har sedan tidigare ett lyckat samarbete i Sarahemmet i Nacka söder om Stockholm, säger Bo Björfors, chef för Fastighetsutveckling på Besqab.