25 maj 2020
måndag, 12 november 2018 15:23

Oscar ska bygga budgetfastigheter

Skrivet av 
alt
Oscar Properties med vd Oscar Engelbert lägger om kurs från att satsa på lyxbostäder i Stockholm till att bygga budgetfastigheter på tillväxtorter.

 

Oscar Properties Holding breddar verksamheten. Bolagets byggföretag Allegro ska börja genomföra projekt för beställare utanför Oscar Properties och i Uppsala har bostadsprojekt omvandlats till kontorsprojekt för att bättre passa den lokala marknaden. På andra platser ser bolaget över möjligheten att ställa om till företagsbostäder. Därtill ser Oscar över möjligheten att inom kort börja bygga kvalitetsbostäder till konkurrenskraftiga priser på tillväxtorter runt om i Sverige tillsammans med olika samarbetspartners. 

 

– I dagens marknadsläge gäller det att hitta nya spännande möjligheter. Genom vår pågående breddning av Oscar Properties blir vi mindre påverkade av marknadssvängningar och får fler ben att växa verksamheten på framöver, säger Oscar Engelbert, vd Oscar Properties.

 

Att bygga bostäder i tillväxtorter runt om i Sverige blir ett eget affärsområde inom Oscar Properties Holding och ska genomföras i samarbete med olika markägare. Dessa bostäder kommer att produceras under ett eget varumärke.

 

Som en konsekvens av den breddade affärsverksamheten, där bostadserbjudandet under varumärket Oscar Properties blir ett av flera varumärken, kommer bolaget se över om man bör ändra namn på det noterade moderbolaget, Oscar Properties Holding.

 

I en kommentar kan sägas att det inte är en dag för sent att Oscar lägger om kurs och byter namn på bolaget. Stämningar mot bolaget av köpare som vill hoppa av tecknade förhandsavtal är många och kritiken i medier har varit stark. Under de senaste tre kvartalen i år sålde Oscar endast 49 bostäder mot 164 under motsvarande period förra året. Förlusten för de tre kvartalen blev 200 Mkr och inget talar emot att den förlusten kommer att öka för helåret 2018. Marknaden för lyxbostäder är nu mycket svår, särskilt i Stockholm. ”Vill man var fin, får man lida pin.” SF