Skriv ut denna sida
fredag, 09 november 2018 17:08

Wilner Anderson går till Catella Corporate Finance

Skrivet av 
alt

                                                                                                                                            

Catella Corporate Finance åtnjuter en stark position som rådgivare i samband med transaktioner av handelsfastigheter och har dessutom kvalificerade resurser för analys. För att ytterligare stärka positionen har ett samarbete inletts med Wilner Anderson (bilden), tidigare vd på Agora och Steen & Ström Sverige, som senior advisor.

 

– I dagens marknad ser vi många intressanta affärsmöjligheter och vi tror det kommer finnas många spännande transaktioner med handelsfastigheter framöver. Med Wilners långa erfarenhet från såväl svensk som europeisk retailmarknad samt engagemang i flera branschorganisationer ser vi ett flertal synergier med vår nuvarande starka marknadsposition, säger Robert Fonovich, Head of Catella Corporate Finance.

 

Catella Corporate Finance arbetar för närvarande med flera mandat avseende handelsfastigheter och var senast även rådgivare till Tre Kronor Property Investment i samband med förvärv av en portfölj om 43 matbutiker till ett värde av cirka 900 Mkr.

 

– Utifrån min erfarenhet från såväl handeln som investeringar i handelsfastigheter är avsikten och ambitionen att tillföra Catella Corporate Finance ytterligare kompetens inom en sektor som står inför många möjligheter och utmaningar, säger Wilner Anderson.

 

– Marknaden för handelsfastigheter genomgår just nu ett strukturskifte med ökande e-handel och ändrade köpbeteenden hos konsumenterna. Under de senaste två åren har vi sett en omprisning på marknaden där framförallt svagt presterande sällanköpshandelsfastigheter har drabbats. Det skapar möjligheter för investerare med god tillgång till finansiering, samt rätt kompetens och idéer, kommenterar Arvid Lindqvist, analyschef Catella Corporate Finance.

Senaste från Redaktionen