20 september 2019
fredag, 09 november 2018 16:56

Regio köper 11 fastigheter av Alaska i Göteborg

Skrivet av 
alt
Sisjön är ett handels- och verksamhetsområde beläget cirka 10 km söder om centrala Göteborg och är tillsammans med angränsande Högsbo ett av Göteborgs Stads större områden för stadsutveckling.

 

Fastighets AB Regio har köpt elva fastigheter med en total uthyrbar area om 38.000 kvm i Sisjön strax söder om centrala Göteborg. Säljare är Alaska Fastigheter AB.

 

Förvärvet är Regios tredje i Göteborgsregionen i år och totalt har bolaget under året förvärvat 60.000 kvm, huvudsakligen kontor. Grandab Management AB har, i enlighet med Regios etablerade förvaltningsmodell, fått uppdraget att hantera fastigheterna i Sisjön och ansvarar även för förvaltningen av Regios övriga tillgångar i Göteborgsregionen.

 

– Med förvärvet i Sisjön har bolaget byggt upp en attraktiv och betydande fastighetsportfölj i Göteborg och vi avser att fortsätta växa. Därtill har Sisjön en stor utvecklingspotential och vi ser fram emot att få arbeta vidare med ett samlat bestånd i ett starkt område vi tror på, säger Eric Bergström, vd för Regio.          

 

– Alaska Fastigheter välkomnar Regio till Sisjön och vi ser fram mot ett gott samarbete, där vi som goda grannar fortsätter att utveckla Sisjön. Göteborgs Stads önskan om ökad stadsutveckling stämmer väl överens med både Regios och Alaskas intentioner för framtiden. Sisjön är ett av Sveriges hetaste handelsområden med ett mycket stort bostadsbyggande i dess absoluta närhet, säger Jörgen Persson, medgrundare till Alaska Fastigheter.

 

Regios rådgivare i samband med transaktionen var Vinge och PwC. Alaska Fastigheters rådgivare var Panreal och Werks Advokater.