25 mars 2019
torsdag, 08 november 2018 16:37

Oscar invigde Stockholms högsta bostadshus

Skrivet av 
alt
Norra Tornen med totalt 320 bostäder.  Det första tornet, Innovationen om 120 m, närmar sig färdigställande och byggnationen av Helix om 110 m pågår. Arkitekt: Reinier de Graaf/OMA

 

alt

Den danske arkitekten Bjarke Ingels har skapat 79&Park – en böljande, terrasserad byggnad i glas och cederträ som väver samman bostadskvarteret med Nationalstadsparken. Byggnaden innehåller 169 bostäder. 

 

Idag invigde Oscar Properties två nya landmärken i Stockholm: Norra Tornen – Stockholms högsta bostadshus, 120 meter högt, med totalt 320 bostäder – ritat av holländska OMA, på gränsen mellan Vasastan och Hagastaden, samt 79&Park av danska BIG på Gärdet. Vid invigningen deltog arkitekterna och Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr, stadsarkitekt Torleif Falk och Oscar Engelbert, vd Oscar Properties.

 

– Vad jag vet så har det aldrig hänt tidigare att en storstad inviger två byggnader av två olika världsarkitekter under en och samma dag. Norra Tornen och 79&Park är beviset på att det går att förändra och förbättra Stockholms stadsbild, säger Oscar Engelbert, vd och grundare Oscar Properties.