26 mars 2019
onsdag, 07 november 2018 11:53

Logicenters vinner Årets Logistiketablering 2018

Skrivet av 
alt
I mitten David Hejgaard, Regional Lead Nordics på Zalando, flankerad av Logicenters Mattias Kettelhoit (t v) och Eva Sterner (t h).


På mässan Logistik & Transport i Göteborg kammade Logicenters, tillsammans med hyresgästen Zalando, hem vinsten av ”Årets Logistiketablering 2018”. Det årliga priset delas ut av Intelligent Logistik. Den anläggning som fick priset var det nyligen färdigställda satellitlager om 30.000 kvm som Logicenters har uppfört för e-handelsföretaget Zalando i Brunna utanför Stockholm.
    

Med ett optimalt läge i Upplands-Bro, miljöcertifierad enligt Green Building och optimerad golvyta genom entresoler i tre plan, uppnår anläggningen i Brunna utmärkelsens kriterier.
  

Enligt juryn är ”Zalandos etablering i Brunna är en åtgärd i logistikkedjan som har en tydlig utgångspunkt i att förbättra servicen för kunderna. Placeringen i Upplands Bro är utmärkt för att serva kunder i både Norden effektivt och Stockholmsregionen med snabba leveranser. Utformningen med lager i tre våningar är ett nytänk som vi troligtvis kommer att se mer av framöver – särskilt i Stockholm där marken är dyr och svårtillgänglig. Både lagrets estetik och logistiklösningen går i bräschen för hur e-handelslager kommer att utformas i framtiden. Både etableringen och lösningen är exempel på utmärkt samspel mellan varuägare, driftoperatör och fastighetspartner.”
    

– Det är  jätteroligt att denna anläggning uppmärksammas. Utvecklingen skedde under ett extremt pressat tidsschema, men genom ett väldigt bra samarbete med både Zalando och Ingram gick allting enligt plan. Under tiden lyckades vårt team på ett kreativt arbetssätt dessutom stötta Zalandos tillväxt genom en temporär anläggning. Det kändes viktigt då vi alltid vill vara en långsiktig partner som förstår kundens affär, säger Matthias Kettelhoit, Commercial Head på Logicenters.