25 mars 2019
tisdag, 06 november 2018 13:06

Folksam utvecklar vid Stottsbacken

Skrivet av 
alt
Med hjälp av JLL ska Folksam skapa en kontorsprodukt i historisk förpackning.  Bild: Sören Eriksson 2010.


Folksams anrika fastighet Pegasus 6 på Slottsbacken kommer att totalrenoveras och ges nytt liv i samband med att kungliga Myntkabinettet flyttar ut i slutet av 2019. I samarbete med JLL utvecklar Folksam nu fastigheten till en toppmodern kontorsprodukt i historisk förpackning.
    

Byggnaden som ursprungligen uppfördes 1684 har genomgått en rad renoveringar under 1900-talet. Senast 1994 gjordes omfattande arbeten när lokalerna anpassades för Myntkabinettets verksamhet. När institutionen nu lämnar sina lokaler tar Folksam ett helhetsgrepp som innefattar allt från tekniska installationer till utformning av innergårdar.
    

– Klassiska Pegasus kommer att uppgraderas till modern standard och kvalitet med bibehållna historiska detaljer. De tekniska förutsättningarna är förvånansvärt bra i byggnaden och takhöjd, ljusinsläpp och effektivitet är i linje med nyproducerade kontorslokaler. Men Pegasus har även den historiska inramningen, det fantastiska läget vid Slottsbacken och promenadavstånd till såväl Kungsträdgården som Gamla Stans tunnelbanestation, säger Erik Skalin, Head of Agency på JLL.
    

Pegasus har total lokalyta på upp till cirka 5.000 kvm i fem plan som lämpar sig väl för en ensam hyresgäst. Entréplanet ger möjlighet till en välkomnande receptionsdel med loungeytor, café eller restaurang och gott om mötesrum för besökare. Kontorsplanen i byggnaden utgörs av yteffektiva arbetsplatser med rikligt ljusinsläpp och hög nivå på materialval och utformning. Lokalerna kommer att stå färdiga för inflyttning under hösten 2020.