20 april 2024
måndag, 05 november 2018 16:30

Catena investerar ytterligare 101 Mkr för Nowaste

Skrivet av 
alt
Nowaste Logistics kommer totalt att hyra drygt 41.000 kvm av Catena i Tostarp, Helsingborg.


Catena investerar 101 Mkr i en andra etapp på Logistikposition Tostarp i Helsingborg där Nowaste Logistics AB redan finns med verksamhet i en nyuppförd byggnad om 30.400 kvm. Strax intill på fastigheten Plantehuset 3 uppförs nu ytterligare en logistikanläggning för samma kund om cirka 11.000 kvm, varav 1.250 kvm utgörs av ett tjugo meter högt höglager. I samband med investeringsbeslutet tecknas ett nytt 8-årigt hyresavtal med Nowaste med en årshyra om drygt 7 Mkr.
    

– Catena ser stor potential i utvecklingen av Logistikposition Tostarp och vi är glada att få fortsatt förtroende och kan stärka vår relation till Nowaste som är en kund som verkar i framkant av sin bransch. Det fortsatta samarbetet är ett kvitto på att vi som fastighetsägare bidrar till att vidareutveckla deras affär, konstaterar Göran Jönsson, regionchef på Catena.
    

Nowaste är en tredjepartslogistiker och byggnaderna anpassas fullt ut för modern e-handelslogistik med de bästa förutsättningarna för automationslösningar. Inflyttning i de nya lokalerna beräknas ske i november 2019.