18 april 2024
måndag, 05 november 2018 15:25

Wilfast hyr ut 12.000 kvm logistik i Nässjö

Skrivet av 
alt
Här på Wilfast fastighet på Telegatan i Nässjö satsar Pantos Logistics på ett nytt lager om 12.000 kvm. På bilden ser syns Reo Kim, platschef, framför byggnaden där Pantos Logistics snart flyttar in och blir granne med Schenker Logistics. Bild Nässjö Näringsliv AB.

 

Ett av Sydkoreas största logistikbolag satsar i Nässjö då Pantos Logistics etablerar ett centrallager för däck med 12.000 kvm på Telegatan i Nässjö av Wilfast. I januari kommer Pantos Logistics att vara igång i Nässjö. Här ska företaget lagerhålla däcken Hankook Tires, för att sedan distribuera dem till verkstäder över hela Sverige.

 

– Nässjö har det perfekta läget för oss. Det är väldigt nära till E4:an vilket gör det smidigt att ta emot och distribuera gods vidare, säger Reo Kim, platschef för den nya enheten i Nässjö. Framöver vill vi också transportera gods via järnvägen, till Nässjö Näringsliv AB.

 

– Pantos Logistics har goda transportmöjligheter till och från Nässjö, både via väg och järnväg. Eftersom Nässjö ingår i järnvägstransportsystem Railport Scandinavia har de härifrån direkttillgång till Göteborgs Hamn och till Nordens bredaste linjeutbud av sjötransporter, säger Claes Johansson, vd för Nässjö Näringsliv.

 

Nässjö Näringsliv hjälper Pantos Logistics att hitta leverantörer och samarbetspartner till den nya enheten i Nässjö. Även Business Sweden, som är en sammanslagning av Exportrådet och Invest Sweden vars uppdrag är att attrahera utländska investerare, stöttar i satsningen och likaså Arbetsförmedlingen och Nässjö kommun.

 

– Det är mycket glädjande att Pantos Logistics har valt att satsa i Nässjö. Det bevisar att Nässjö har värdefulla kvaliteter för företag inom logistiksektorn, avslutar Claes Johansson.