25 april 2024
måndag, 05 november 2018 12:17

Ett aktivt Riksbyggen i Kongahälla

Skrivet av 
alt
Hälften av de 46 lägenheterna är redan sålda i Bonum Brf Blåregnet. Serneke har fått en order om 150 Mkr för att genomföra projektet, som beräknas slutföras sommaren 2020.


Nu händer det massor i Riksbyggens tre pågående projekt i Kongahälla, Kungälv. Det är planerad säljstart för Brf Murgrönan med 61 bostadsrätter, inflyttning i 81 lägenheter i Brf Vildvinet och klart för byggstart av 46 seniorbostadsrätter i Bonum Brf Blåregnet. Sammanlagt handlar det om totalt 188 nya bostäder i de tre projekten som är en del av Riksbyggens långsiktiga satsning i Kongahälla.
    

– Kungälv får en ny stadskärna och där Riksbyggens bostäder i Kongahälla får ett jättebra läge. Bostäderna ligger mitt emot det nya köpcentrumet Kongahälla Center och med närheten till nya resecentrum som förenklar pendling till Göteborg och gör det enklare att bo utan egenägd bil, säger Karin Ekström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Bohus Vänern.
    

Det första spadtaget för de 81 bostadsrätterna i Brf Vildvinet togs i oktober 2016 och i dagarna sker den sista inflyttningen i föreningen.
    

I och med att hälften av de 46 seniorbostadsrätterna i Bonum Brf Blåregnet är sålda sätter Riksbyggen spaden i marken för projektet. Entreprenör är Serneke, som Riksbyggen har samarbetat med tidigare i Kongahälla.
    

– Det känns väldigt bra att vi nu kan erbjuda det omtyckta Bonum-konceptet till Kungälv. Behovet av bostäder för äldre är stort och med Bonum kan Riksbyggen erbjuda bekväma bostäder med fokus på gemenskap och hushållsnära tjänster, säger Martin Linsten, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad.
    

För de 61 lägenheterna i Brf Murgrönan sker försäljningsstart inom kort. Projektet uppförs mitt emot köpcentrumet Kongahälla Center, som slår upp portarna i mars 2019, och med närhet till det nya resecentrumet som öppnade i april i år.