25 april 2024
fredag, 02 november 2018 15:52

Kongahälla Center får stort restaurangutbud

Skrivet av 
alt
Kongahälla Center blir ett regionalt köpcentrum i Kungälv med plats för 100 butiker, verksamheter och service. Projektet är den största pågående satsningen på handel i Göteborgsområdet på över tio år och omfattar över 37.000 kvm uthyrningsbar yta.

 

Som ett resultat av nya konsumtionsmönster och ökad efterfrågan utvecklar Adpata Fastigheter utbudet av restauranger och caféer i nya Kongahälla Center i centrala Kungälv. Centralt i satsningen är Kongahälla Food Hall, en ny modern matdestination för såväl Storgöteborg som hela västkusten. I den nya Foodhallen kommer det att finnas åtta olika runt 15 olika verksamheter med fokus på mat och dryck.

 

Den speciella gestalningen av Kongahälla Food Hall är inspererad av gamla tågstationer och saluhallar med stor integrering mellan tillagningen och sittplatser i olika miljöer. Medskapare till konceptet är Göteborgsbaserade Farmore, craetive interior solutions.

 

Förutom den speciella utformningen av Kongahälla Food Hall skapas också ett tydligt varumärke för en ny matdestination med öppettider till kl 22 alla dagar. Närheten till boende, arbetsplatser, kollektivtrafik och E6, med 55.000 fordon per årsmedeldygn, ger destinationen optimala förutsättningar.

 

Hyresgäster i Kongahälla Food Hall är Yalla Habibi, Bastard Burgers, Zócalo, La Pasta Veloce, Zao Street Kitchen, Waynés Coffee samt en salladsbar och sushi. Utöver dessa finns bland andra O`Learys, Burger King, I Love Pizza, Espressohouse och Havsdelikatessen representerade i köpcentrumet och Adapta räknar med att presentera ytterligare ett par matkoncept inom kort.

 

– Satsningen är helt rätt i tiden och platsen är perfekt både för boende i marknadsområdet liksom för turister och sommarhushåll. Vi bygger en tydlig matdestination som många utanför vårt definierade marknadsområde kommer att åka till. Vi är med vår tillgänglighet ett naturligt stopp för de som är på resa norr och söderöver, säger Erik Fischer, vd för Adpata Fastigheter.

 

Kongahälla Center som öppnar den 28 mars 2019 har nu cirka 5 månader kvar till öppning och merparten av hyresghästerna är klara. En viktig del i satsningen är också bredd och djup inom mode och accessoarer.

 

Förutom tidigare publicerade namn tillkomer också butiker såsom Brothers, Cubus, Dressmann, Jeansbolaget, Joy, KappAhl, Lindex, Bagfocus, Guldfynd, Scorett, Specsavers, Synoptik, Synsam, Vacker, Nikita Hair, Pondus, H&M, Piraia, Jack & Jones, Vero Moda och MQ.

 

Kongahälla Center blir ett regionalt köpcentrum i Kungälv med plats för 100 butiker, verksamheter och service. Projektet är den största pågående satsningen på handel i Göteborgsområdet på över tio år och omfattar över 37.000 kvm uthyrningsbar yta.

 

I våras öppnade ett nytt resecentrum nära Kongahälla Center och i direkt anslutning till centrumet byggs för närvarande 1.100 nya lägenheter. Totalt i Kungälv byggs och planeras just nu för 4.000 nya bostäder.