26 mars 2019
fredag, 26 oktober 2018 12:45

NREP och Wallin bygger i Hagastaden

Skrivet av 
alt
Fasader kv Oxford och Coimbra, Hagastaden. Bild: Wingårdhs


NREP och Byggnadsfirman Erik Wallin står bakom det första projektet som byggs över motorledstunnlarna i Hagastaden mellan Stockholm och Solna. I torsdags inleddes gjutningen av de balkar som de 265 bostäderna, signerade Wingårdh, ska vila på.
    

– Vi är stolta över att få förverkliga ett av stadens mest spektakulära byggnadsprojekt och som kommer skapa en naturlig länk mellan Stockholm och Solna, säger Jesper Wallin, vd på Byggnadsfirman Erik Wallin. 
    

De 265 bostäderna är fördelade på fyra huskroppar med upp till 17 våningar och utgör kvarteren Oxford och Coimbra. Yteffektiva mindre lägenheter planeras, primärt 1:or och 2:or, men även större lägenheter kommer att erbjudas. Säljstart ska ske under nästa år och med byggstart under 2020. Kvarteren ligger intill den planerade nya tunnelbanelinjens station i Hagastaden samt den nya parken i området. H
    

– NREP har lång erfarenhet av bostadsbyggande i de nordiska länderna. Projektet i Hagastaden är ett viktigt steg i vår satsning att bidra till stadsutveckling i Stockholm. Byggnadsfirman Erik Wallins gedigna kunskap och NREPs finansiella stryka kommer att utgöra viktiga grundstenar för ett lyckat projekt, säger Andreas Lindelöf, projektutvecklingchef på NREP.