23 september 2019
tisdag, 23 oktober 2018 15:02

Balder byggstartar 500 nya bostäder på Hisingen

Skrivet av 
alt
Balder uppför cirka 500 bostadsrätter i nyproducerade flerbostadshus och renoverar cirka 600 lägenheter på Långholmsgatan som ska bli Långholmsallén. Visualisering: Carbonwhite


 

alt

Från vänster: Erik Selin, vd Balder, Jahja Zeqiraj, fastighetsnämndens ordförande, Jan Rinman, Trafikverket och Erik Olofsson, vd Tornstaden. Fotograf: Mikaela Alexandersson

 

Nu går startskottet för omvandlingen av Långströmsgatan på Hisingen i Göteborg till framtida Långströmsallén. Igår tog Balders vd Erik Selin tillsammans med fastighetsnämndens ordförande Jahja Zeqiraj, Jan Rinman från Trafikkontoret och Tornstadens vd Erik Olofsson, det första spadtaget.

 

– Det känns väldigt bra att kunna bidra till områdets, Hisingens och hela stadens utveckling, säger Erik Selin.

 

Det var 2012 som Balder tog över förvaltningen av hyresfastigheterna på Långströmsgatan, och bolaget har sedan dess arbetat med planerna för att utveckla bostadsområdet. De befintliga hyresfastigheterna ska renoveras såväl utvändigt som invändigt och samtliga nästan 600 lägenheter ska få ett ordentligt lyft. Dessutom tillför Balder cirka 500 nya bostadsrätter i nyproducerade flerbostadshus, inledningsvis med projektet Triliten bestående av tre punkthus innehållande sex våningar med lägenheter om 1-4 rum och kök.

 

Långströmsallén är ett centralt projekt inom satsningen Bostad2021, där Göteborgs stad i samarbete med ett flertal byggaktörer för att möta den stora efterfrågan ska bygga 7.000 extra bostäder till Göteborgs 400-årsjubileum 2021.

 

Genom att flytta Långströmsgatan och skapa plats för ny bebyggelse förändras upplevelsen och känslan av området. Det blir mindre förort, mer stad men samtidigt en naturskön och inspirerande utemiljö med öppna ytor för aktiviteter och avkoppling.