25 april 2024
torsdag, 18 oktober 2018 10:38

Atrium Ljungberg hyr ut 2.400 kvm i Forumkvarteret

Skrivet av 
alt
Det övre galleriaplanet i Forumkvarteret i Uppsala har omvandlats till kontorsytor.


Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Academic Work och Tengbom som båda väljer Forumkvarteret i centrala Uppsala för sina nya kontorsetableringar. Samtidigt utökar den befintliga hyresgästen KitchenTime sin yta. Totalt innefattar de nya uthyrningarna drygt 2.400 kvm.
    

Under de senaste två åren ar Atrium Ljungberg genomfört en omfattande upprustning och ombyggnad av Forumkvarteret som idag innehåller både kontorslokaler, bostäder och en galleria där utbudet förstärkts med fler nya restauranger, caféer och butiker.
    

De nya hyresgästerna flyttar in på det övre galleriaplanet som har omvandlats till toppmoderna kontorslokaler med direktaccess till gallerians utbud via egen rulltrappa. Lokalerna är speciellt anpassade efter hyresgästernas behov och på våningsplanet har också en gemensam mötespunkt för kontorshyresgästerna skapats som även externa kunder kan nyttja.
    

Tengbom köpte tidigare i år Werket Arkitekter. Idag sitter medarbetarna i Uppsala i två olika lokaler men från och med oktober nästa år flyttar medarbetarna till nya gemensamma lokaler om 1.500 kvm i Forumkvarteret. Redan under våren ska Academic Work flytta in på cirka 450 kvm och i september utökar KitchenTime sin hyrda yta med 400 kvm till totalt cirka 1.000 kvm.
    

Bland övriga kontorshyresgäster i Forumkvarteret märks Didner & Gerge, Knightec och Structor.