26 mars 2019
tisdag, 16 oktober 2018 11:19

Aspelin Ramm tar DollarStore till västkusten

Skrivet av 
alt

Aspelin Ramm har hyrt ut i princip hela Lugnetrondellen.


Affärskedjan DollarStore öppnar ett nytt varuhus om 3.800 kvm i Aspelin Ramms handelscentrum Lugnetrondellen i Varberg. Butiken beräknas öppna i maj 2019 och är kedjans första etablering på västkusten.
    

– Det känns roligt att välkomna DollarStore till Lugnetrondellen och till Varberg. Att DollarStore flyttar hit innebär att endast en mindre butikslokal finns tillgänglig innan samtliga 24.000 kvm i fastigheten är uthyrda, säger Kristian Höglind, affärsutvecklare på Aspelin Ramm Fastigheter. 
    

DollarStore finns idag på 75 olika platser runt om i Sverige och öppnar nu alltså sin första butik på västkusten. Enligt etableringschefen Fredrik Holmström har de genom åren fått många förfrågningar och önskemål från kunder om att öppna ett DollarStore i området. Han säger:
    

– Vi har letat ganska länge efter lämpliga lokaler i den här delen av landet, men har inte riktigt hittat rätt läge förrän nu. Lugnetrondellen ligger strategiskt beläget intill den norra infarten till Varberg. Det innebär ett stort trafikflöde och att det är enkelt att ta sig hit och parkera med bil. Varberg är dessutom en väldigt expansiv stad med ett stort och växande kundunderlag, inte minst på sommaren, vilket är väldigt positivt för oss.
    

För DollarStore var även mixen av olika butiker en bidragande orsak till beslutet att öppna ett nytt varuhus i Lugnetrondellen. Idag finns bland andra Jula, Sportshopen, Max Hamburgare och Rugstore i fastigheten och i december öppnar Biltema sitt nya varuhus vid Lugnetrondellen.
    

Förutom den nya butiken i Lugnetrondellen i Varberg planerar Dollarstore att öppna 30 nya varuhus i Sverige under 2019.