25 april 2019
måndag, 15 oktober 2018 10:56

Frantzén öppnar restaurang i Humlegårdens Astoria

Skrivet av 
alt

Björn Frantzén med tre Michelinstjärnor, öppnar restaurang om 1.200 kvm i Astoriahuset på Nybrogatan.

 
alt
Astoriahuset, med anor från 1870-talet, genomgår en omfattande restaurering där Humlegården återskapar den ursprungliga funktionen som bostadshus.

 

alt

Fastigheterna på Nybrogatan får takterrass.

 

alt

Det skiljer över 140 år mellan Astoriahuset och Nybrogatan 17. Humlegården lägger stor möda i att samtliga möten och kopplingar mellan den befintliga byggnaden och den nya moderna byggnaden ska kunna avläsas, men inte störa helhetsintrycket. Ett nytt yttertak binder samman den äldre Astoria med Nybrogatan 17. 3XN har även plockat upp detaljer som Astorias horisontella fasadband av listverk mellan våningsplanen, och gjort en modern tolkning av fastighetens reliefverkan.

 

Frantzén Group, med stjärnkrögaren Björn Frantzén i spetsen, har valt att etablera en restaurang i Astoria på Östermalm. Frantzén är den enda restaurangen i Sverige som har fått den tredje åtråvärda stjärnan i Guide Michelin. Humlegårdens omfattande projekt, som består av både en gedigen restaurering och en ny byggnad med hög arkitektonisk ambition, planeras stå klart under 2020. Uthyrningen avser lokaler om 1.200 kvm i entréplanet, där det tidigare funnits en biograf.

 

På Nybrogatan i Stockholm pågår ett spännande projekt där omsorgsfullt renoverat 1870-tal möter modern arkitektur i toppklass. Projektet består av två delar, där Humlegården restaurerar Astoriahuset mot Nybrogatan samt uppför en ny byggnad mot den intilliggande gränden.

 

Internationellt brasseri tar plats i Astoria
Astoriahuset, med anor från 1870-talet, genomgår en omfattande restaurering där Humlegården återskapar den ursprungliga funktionen som bostadshus. I entréplanet huserade under många år den välkända biografen Astoria. Nu kommer platsen aktualiseras återigen genom etableringen av en restaurang i regi av Björn Frantzén. I Astoria kommer den gastronomiska upplevelsen att präglas av tillgänglighet och umgänge och luta åt ett livfullt, internationellt brasseri med generösa öppettider.

 

– Vi är oerhört stolta över att Humlegården valt oss som restauratör till lokalerna där anrika Astoriabiografen tidigare låg. Detta är en restaurang som vi planerat länge, vi har bara inte hittat rätt lokal att förverkliga projektet i förrän nu, säger Björn Frantzén, krögare.

 

För Humlegården är etableringen helt i linje med de höga ambitioner som präglar arbetet med platsen.

– För oss är det viktigt att alla delar av upplevelsen är av hög klass. Kombinationen av ett sällsynt bra läge, moderna kontor, omsorgsfullt restaurerade bostäder och en krögare i världsklass gör platsen mycket intressant. Vi är glada över att få välkomna Björn Frantzén till Astoria, säger Maria Lidström, Stadsutvecklingschef på Humlegården.

 

Humlegården påbörjar uthyrning av kontor i unik miljö
Uthyrningen av lokalerna i den nya kontorsfastighet som uppförs i anslutning till Astoria har nyligen påbörjats. I fastigheten, som går under namnet Nybrogatan 17, erbjuds kontorslokaler om upp till 4.500 kvm med inflyttning under Q2 2020. Kännetecknande för byggnaden och lokalerna är den höga arkitektoniska kvalitén och gedigna materialval. Arkitekter är 3XN.