25 april 2019
måndag, 15 oktober 2018 10:48

SHH, Balder och NREP utvecklar äldreboende

Skrivet av 
alt

Attendo hyr drygt 40 procent av lägenheterna i SHH och Balders projekt Solhagaparken i Masmo, Huddinge.


SHH Bostad, Balder Storstad och NREP utvecklar ett vård- och omsorgsboende med 79 lägenheter i Masmo, Huddinge i södra Stockholm. Hyresgäst blir Attendo på ett 20-årigt hyresavtal. Samarbetet mellan SHH och NREP är ett steg i ledet att utveckla nästa generations äldreboende och fastigheten kommer långsiktigt att ägas och förvaltas av Altura, NREPs koncept för samhällsfastigheter.
    

– Vi ser fram emot att utveckla ännu ett högkvalitativt äldreboende där vi satsar på en djup kundfokus inom Alturas äldreboendekoncept. Vi är framförallt väldigt glada att ytterligare stärka och forsätta vårt sedan tidigare framgångsrika samarbete med SHH, kommenterar Hampus Brodin, Investment Manager, NREP.
    

Advokatfirman Lindahl har biträtt SHH/Balder, och Real Advokatbyrå har tillsammans med AG Advokat biträtt NREP, i samband med affären.
    

Ett samverkansavtal har tecknats med NCC för produktionen där Balder och SHH utöver äldreboendet även utvecklar cirka 110 bostadsrätter samt ett friliggande parkeringshus om 60 parkeringsplatser. Byggstart för hela projektet sker etappvis under våren 2019.
    

– SHH har ett gott samarbete med NREP sedan 2015 med snart nästan 300 färdigställda bostäder i gemensamma utvecklingsprojekt i Huddinge och Tumba. Det råder stor brist på äldreboenden i landet och vi har nu gemensamt definierat vårt första äldreboendeprojekt. Vi och Huddinge kommun ser fram emot byggstart av dessa efterfrågade bostäder, säger Misha Moeremans d’Emaus, vd SHH Bostad.