Skriv ut denna sida
måndag, 08 oktober 2018 15:47

Vd för Skellefteå industrihus AB sparkas

Skrivet av 
alt
Skellefteå industrihus vd Robert Lindberg har tvingas att avgå efter indikationer om att budgeten för projektet Fabriken överskridits.

 

Styrelsen för Skellefteå industrihus AB har vidtagit en rad åtgärder efter att fått en indikation om ett budgetöverskridande för projektet Fabriken. Skellefteå industrihus vd Robert Lindberg har valt att avsäga sig uppdraget som vd för Skellefteå industrihus. Han fortsätter dock som vd för Skellefteå Airport, men är för närvarande sjukskriven.


– Vi tar det här på stort allvar inte minst med tanke på vad som tidigare hänt i projektet. Vi har startat en utredning för att få klarhet i de uppgifter vi i styrelsen fått under hösten, säger Lorents Burman (S), ordförande i Skellefteå Industrihus.

 

Syftet med Fabriken är att samlokalisera flera kommunala verksamheter på Hedensbyn. Projektet är en viktig del i Skellefteå kommuns långsiktiga plan för stadsomvandling och målet att bli 80.000 invånare år 2030. I takt med att de kommunala verksamheterna flyttar in i de nya lokalerna friläggs attraktiva tomter i centrumnära lägen, för blivande Floraskolan, en ny friidrottshall, nya bostadsområden och nya etableringar.

 

Budgeten för byggprojektet har i ett tidigare skede utökats på grund av ökade kostnader för sanering och markarbeten. Styrelsen för Skellefteå industrihus vidtar nu ett antal åtgärder sedan den fått indikationer om att pengarna kanske inte räcker för att slutföra projektet.

Utredning tillsammans med entreprenör
Styrelsen för Skellefteå industrihus har startat en utredning för att granska projektet och varför projektets kostnader ser ut att bli högre än beräknat. Utredningen genomförs tillsammans med entreprenören. Den kommer pågå under ett antal veckor.

 

– Vi vet i dagsläget inga summor eller om projektet blir dyrare, men vi tar indikationen på stort allvar, säger Lorents Burman (S), ordförande i Skellefteå Industrihus.

 

Förändrad organisation
Skellefteå står inför en kraftig expansion med flera stora byggprojekt och styrelsen ser därför ett behov av att säkerställa att Skellefteå industrihus har en organisation är rustad för framtidens fastighetsutveckling.

Skellefteå industrihus vd Robert Lindberg har valt att avsäga sig uppdraget som vd för Skellefteå industrihus. Han fortsätter som vd för Skellefteå Airport, men är för närvarande sjukskriven.

 

Styrelsen har utsett Åsa Andersson, vd för Skebo, som tillförordnad vd för Skellefteå industrihus AB. Hennes uppdrag blir att säkerställa en robust projektorganisation som lever upp till de nya behoven och minskar sårbarheten i organisationen. Åsa Andersson fortsätter även som vd för Skebo.

 

– Vi är glada att Åsa tar sig an det här uppdraget. Utvecklingen som Skebo genomgått kommer att bli vägledande för hur vi ska ta Skellefteå industrihus till nästa fas, säger Lorents Burman (S), ordförande i Skellefteå Industrihus.

Senaste från Redaktionen