19 april 2024
måndag, 01 oktober 2018 11:58

Colliers rådgivare till NRP i Viared

Skrivet av 
alt
Fastigheten Vindbryggan 7 i Viared, Borås, får ny ägare.


Colliers var säljarens rådgivare vid försäljningen av fastigheten Vindbryggan 7 i Viared, strax utanför Borås. Affären genomfördes som bolagsaffär. Fastigheten bebyggdes 2004 med en tillbyggnad 2007 och innehöll då verksamhet för bilhandel. Fastigheten blev vakant tidigare i år men har därefter hyrts ut till bland annat Lager 157. Uthyrbar area uppgår till knappt 6.000 kvm.
    

Säljare är ett bolag sammansatt av NRP Finans AS som har haft Wilfast som partner och förvaltare. Köpare är EIG Sverige AB och tillträde sker den 1 oktober. 

    

– Fastigheten i Viared passar utomordentligt bra in i vår portfölj med handelsfastigheter som ligger utefter högt trafikerade motorvägar i Sverige och som dessutom har utvecklingspotential och med outnyttjad byggrätt. Vi hoppas att vi skall kunna bidra med att var en del i utvecklingen av detta område framöver tillsammans med våra hyresgäster, säger Jens Tjärnlund, vd och ägare EIG.
    

– Fastigheter i attraktiva lägen såsom Viared har en hög efterfrågan bland både hyresgäster och investerare. Vi är glada för förtroendet säljaren har givit oss i denna process med att skapa värde genom både uthyrningsarbete och försäljning, säger Joachim Svedberg, Regional and Capital Markets Director på Colliers.