23 april 2024
onsdag, 26 september 2018 12:00

Aspelin Ramm köper utvecklingsobjekt i Torslanda

Skrivet av 
alt
Aspelin Ramm har köpt en tomträtt där Assa Abloy tidigare har tillverkat garageportar. Vad den framtida användningen blir är i dagsläget inte klart.


Aspelin Ramm Fastigheter har köpt en tomträtt i Torslanda på Hisingen i Göteborg av Assa Abloy Entrance Systems. Förvärvet omfattar 38.000 kvm mark och 14.000 kvm lokalyta anpassad för logistik eller tillverkning. Werks Advokatbyrå har varit Aspelin Ramms juridiska rådgivare vid försäljningen och Relier Real Estate Advisor har företrätt säljaren.
    

– Torslanda är en väldigt attraktiv och expansiv stadsdel där vi med det nya köpet tydligt befäster vår närvaro i området. Sedan tidigare äger vi bland annat även grannfastigheten vilket innebär att den sammanlagda utvecklingsbara ytan är 56.000 kvm, säger Lennart Karlsson, vd Aspelin Ramm Fastigheter.
    

Fastigheten ligger strategiskt belägen alldeles intill Torslandavägen och i närheten av Volvo Cars personbilstillverkning. Lokalerna står idag tomma, då den tidigare tillverkningen av garageportar har flyttat utomlands.
    

– Det innebär att vi kan vara väldigt flexibla i vårt utvecklingsarbete, där industri- eller logistikverksamhet kan vara en fortsatt inriktning. En annan kan vara att skapa en modern och levande miljö med en blandning av bostäder och verksamheter. Våra översiktliga studier visar att det skulle kunna rymmas mellan 700 och 1.000 nya lägenheter i området. Men vad det till sist blir avgörs av Göteborgs Stads önskemål om vad området ska användas till, säger Lennart Karlsson.
    

Enligt Lennart Karlsson handlar Aspelin Ramm Fastigheters utvecklingsmodell om att tidigt kunna identifiera framtida behov av en fastighets eller ett områdes utvecklingspotential i förhållande till dess behov.
    

– Clarion Hotell Stockholm Skanstull var en trafikplats innan vi utvecklade ett förstklassigt hotell med 532 rum. I Sävedalen utanför Göteborg förvandlades Vallhamra torg från ett nedgånget förortstorg till en modern förstad med 250 bostäder, handel och lokal service, tillägger Lennart Karlsson.
    

Aspelin Ramm Fastigheter har även utvecklat bostäder på Hisingen tidigare. I projekten Studio 57 och Studio 58 i området Eriksberg, byggdes 100 bostäder ovanpå ett befintligt parkeringshus med hjälp av en tredimensionell fastighetsbildning.