16 april 2024
tisdag, 25 september 2018 11:20

Fastator köper hela Portvakten

Skrivet av 
alt
Joachim Kuylenstierna, vd för Fastator.


Fastator blir nu ensamägare till Portvakten Industrifastigheter, där Fastator sedan tidigare är delägare. Med tillträde den 2 oktober förvärvar Fastator 50 procent av aktierna från bolagets vd och delägare Per-Axel Bengtsson. Portvakten är en etablerad aktör i Öresundsregionen med en uthyrningsbar yta om 57.000 kvm och obebyggd mark om 55.000 kvm. I samband med övertagandet byter bolaget namn till Konkret Fastighetsutveckling AB.
    

Det totala fastighetsvärdet i bolaget är 271 Mkr och köpeskillingen är 13,1 Mkr. Köpeskillingen kommer erläggas kontant och genom kvittning av fordringar.
 

Det förvärvade bolagets inriktning är kommersiella fastigheter i stadsnära industriområden med hyrestagare verksamma inom tillverkning, lätt industri, lager och logistik.
    

Uthyrningsgraden exklusive obebyggd mark är 71 procent med en genomsnittlig kontraktslängd om 2,3 år fördelat på 80 hyresgäster. Hyresintäkterna uppgår till 24,27 Mkr. Ingen enskild hyresgäst står för mer än 10 procent av totala hyresintäkter.
    

– Det känns spännande att nu ha fått tillfälle att förvärva hela bolaget, och därigenom kunna utveckla det än mer inom ett segment som visar på en stabil tillväxt. Stadsnära industriområden kring alla tillväxtorter kan bäst beskrivas som något av hjärtpunkter för landets ekonomiska utveckling. Med Konkret kan vi nu som fastighetsutvecklare fokusera och ta större del av en marknad som innebär både god tillväxt och låg risk tack vare dessa områdens diversifierade verksamheter, säger Joachim Kuylenstierna, vd för Fastator.