20 februari 2019
måndag, 24 september 2018 15:13

Riksbyggen inviger 145 bostäder på Mölndals Galleria

Skrivet av 
alt
Alla boende i Riksbyggens tre föreningar ovan på Mölndals Galleria får tillgång till den privata, upphöjda innergården. Här finns till exempel grillplats och en väl tilltagen terrass.

 

På torsdag invigs nya Mölndals Galleria med 70 butiker och den 4 oktober har Riksbyggen premiärvisning för sina bostäder som byggs ovanpå gallerian. Riksbyggen uppför bostäder i tre projekt med sammanlagt 145 bostäder ovanpå gallerian.

 

Redan i augusti började inflyttningen i Brf Tigeröga med 26 mindre lägenheter enligt Riksbyggen StegEtt-koncept. Dessa följs av under det fjärde kvartalet av Bonum Brf Rosenrot – 50 bostäder för hushåll där minst en person fyllt 55 år och Brf Grandalia – 69 lägenheter storlekarna 1-4 rum och kök med inflyttning under första kvartalet nästa år.

 

Bostäderna som Riksbyggen skapar ovanpå Mölndals Galleria är något unikt med direkt närhet till butiker, service och pendlingsmöjligheter.

 

– Det är bara att ta hissen ner till butikerna. Samtidigt skapar vi en grön oas ovanpå gallerian som de boende kan njuta av och vi bygger bostäder där hållbarhet funnits med i hela processen, säger Bodil Jönsson, sälj-och marknadsansvarig Riksbyggen Storgöteborg.