24 juni 2019
måndag, 24 september 2018 11:27

Castellum hyr ut 20.400 kvm i Göteborg

Skrivet av 
alt
Den första och numera fullt uthyrda etappen av Hisingen Logistikpark.


E-handelsbolaget Jollyroom tecknade i våras hyresavtal med Castellum och har nu tillträtt en logistiklokal om 20.400 kvm i Hisingen Logistikpark. Castellum har nyligen färdigställt första etappen om totalt cirka 30.000 kvm i logistikparken som har ett strategiskt läge nära Göteborgs Hamn. Sedan tidigare är e-handelsbolaget Bagaren och Kocken kontrakterade för cirka 10.000 kvm, vilket innebär att den första etappen i Hisingen Logistikpark är fullt uthyrd.
    

Jollyroom hyr sedan tidigare två logistiklokaler av Castellum i Göteborg om totalt närmare 23.000 kvm. Deras lagerkapacitet utökas nu ytterligare genom etableringen i Hisingen Logistikpark.
    

– Uthyrningen till Jollyroom är en av de större logistikuthyrningarna som gjorts i Sverige i år och visar på det ökade lagerbehovet inom e-handeln. Vi är glada över att kunna hjälpa Jollyroom att växa inom vårt fastighetsbestånd och på så sätt ytterligare fördjupa vårt samarbete, säger Mariette Hilmersson, vd Region Väst i Castellum.
    

För att kunna möta marknadens efterfrågan förbereder sig Castellum för lera nya logistikprojekt.

 

– Vi planerar bland annat den andra etappen om cirka 35.000 kvm i Hisingen Logistikpark och vi har även möjlighet att bygga 5.000 kvm på Östra Sörredsvägen och snart även 6.600 kvm i Arendal, säger Mariette Hilmersson.