25 april 2024
fredag, 21 september 2018 11:19

Infranode höjer budet på Skånska Energi

Skrivet av 
alt
Philip Ajina, Infranode, och Göran Boijsen, tidigare ordförandei Skånska Energi AB.


Infranode Energi AB har lagt ett rekommenderat kontanterbjudande till aktieägarna i Skånska Energi Aktiebolag. Budet ligger på 70 kr för varje aktie oavsett aktieslag. Den 6 september lämnade Acsnacs Energi AB ett bud om 60 kr för varje aktie oavsett aktieslag. Beräknat på samtliga aktier i Skånska Energi uppgår Infranodes bud till cirka 579,4 Mkr.
    

– Vi har följt Skånska Energi under en tid och är imponerade av hur vd och ledningen har byggt upp verksamheten. Skånska Energi är ett starkt idéburet företag med stort kundfokus. Det passar Infranode Energis önskan om att investera i hållbara energiföretag som också kan erbjuda goda långsiktiga utvecklingsmöjligheter. Vi vill se till att Skånska Energi fortsätter att utvecklas för att möta dagens och framtidens energibehov, säger Philip Ajina, en av Infranodes grundare.
    

Ägare till sammanlagt 12,8 procent av aktierna i Skånska Energi, däribland tidigare styrelse-ordföranden Göran Boijsen, har förklarat sig positiva till Infranodes bud.
    

Skånska Energi har fyra affärsområden: Produktion, Elnät, Elhandel och Energilösningar. Bolaget grundades 1916 och dess B-aktier är noterade på Nasdaq First North. Om Infranodes bud går igenom kommer bolaget att avnoteras.
    

Infranode förvaltar 4,45 Mdr kr från pensionsfonder och institutioner som KPA Pension, Fjärde AP-fonden och Folksam. Bland tidigare investeringar kan nämnas fjärrvärmeföretaget Vasa Värme och solcells- och geoenergiföretaget Eneo Solutions samt fjärrvärmeföretagen Akershus Energi Varme och Oslofjord Varme i Norge.