20 april 2024
måndag, 17 september 2018 13:14

Logistic Contractor utvecklar för Lyko i Vansbro

Skrivet av 
alt
Lykos nya högautomatiserade centrallager om 13.000 kvm i Vansbro, Dalarna.

 

Logistic Contractor (LC) utvecklar och bygger när hårvårds- och skönhetsspecialisten Lyko stärker upp med ett nytt högautomatiserat centrallager om 13.000 kvm i Vansbro. Lagret anpassas för att stegvis kunna byggas ut i takt med ökade volymer. I anslutning till lagret byggs också en Lykobutik om cirka 500 kvm.

 

Lyko är Vansbroföretaget som gått från frisörsalong till e-handelskoncern med 500 anställda. Nu vill man satsa på en automatiserad lösning av verksamheten för att klara en ökad försäljningsvolym med ett effektivare flöde.

 

– Detta är en betydande investering för att möta en ökad tillväxt och säkerställa att vi har kapacitet både vad gäller personal och utrymme. För oss finns det ett stort värde i att lagret byggs just i Vansbro då vi redan har duktiga medarbetare på plats och vi kan på så sätt behålla viktig kunskap kring våra produkter och processer, säger Joanna Hummel, vd för Lyko.

 

– Det märks att fler och fler e-handlare vågar satsa på nyproduktion, vilket är roligt. Vi ser fram emot att samarbetet med Lyko och kommer förse dem med ett toppmodernt lager med bra läge i direkt anslutning till E16 som sträcker sig tvärs över Sverige mellan Gävle och Oslo, säger Patrik Lööv, affärsutvecklare på Logistic Contractor.