25 april 2024
måndag, 10 september 2018 15:34

Antilooppi startar utvecklingsbolag

Skrivet av 
alt
Ruoholahdenkatu 21 i Kamppi om 10.000 kvm, tidigare huvudkontor för Imarinen, är ett av Antoloopis större fastighetsutvecklingsprojekt.

 

alt

Sami Hentilä ska leda Antilooppis projekt.

 

Finska Antilooppi, ägt av Ilmarinen och AMF Pension, bildar ett fastighetsutvecklings- och byggbolag som ska driva bolagets projekt. Chef för verksamheten blir Sami Hentilä, som närmast har arbetet med fastighetsutveckling vid JLL.

 

– Jag ser fram emot att samarbeta med mina nya kollegor och partners. Vi har många intressanta projekt som är pågående eller i pipeline. Jag tror att Antilooppi under de närmaste åren kommer att bli en viktig aktör i fastighetsutvecklingen av kontorslokaler i storstadsområdet, säger Sami Hentilä.

 

Heidi Kerosuo, fastighetsutvecklingschef kom till Antilooppi från SRV under våren 2017, fortsätter i sin roll, och i oktober börjar även Katri Mattila börjar som ny Property Development Manager. Hon kommer närmast från projektledningsbolaget AINS Group. Dessutom har Hannu Hirvensalo, den tidigare fastighetsutvecklingschefen, utsetts till den nya affärsutvecklingschefen. Hirvensalo kommer att ansvara för att utveckla Antilooppis kommersiella koncept och tjänster.

 

– Vi är en långsiktig investerare vars mål är att vara en viktig aktör på kontorsmarknaden i Helsingforsregionen. Det nya teamet kommer att konsolidera vår förmåga att utveckla våra lokaler och kontorslokaler som erbjuder möta våra kunders behov ännu bättre än tidigare, säger Tuomas Sahi, vd för Antilooppi.