23 april 2024
fredag, 07 september 2018 09:44

Balder köper hotell i Rotebro

Skrivet av 
alt
Hotellfastigheten Ritmallen 2, intill pendeltågsstationen i Rotebro, är uthyrd till Part-Time Home på ett 20-årigt kontrakt.

 

Balder förvärvar ett extended stay-hotell i Rotebro till ett underliggande fastighetsvärde om 312 miljoner kronor, före avdrag för latent skatt. Säljare är Saint Invest AB som har haft Cushman & Wakefield och MAQS som rådgivare vid såväl transaktionen som vid omförhandlingen av hyresavtalet.

 

I och med denna affär äger Balder totalt 49 hotellfastigheter, varav två är under uppförande. I Stockholm äger Balder bland annat Berns Hotel i city, Courtyard by Marriot på Kungsholmen och Scandic Hotel nära Glädjens trafikplats i Upplands Väsby.

 

Hotellfastigheten Ritmallen 2, som nu Balder köper, är belägen alldeles intill pendeltågsstationen och är till största del uthyrd till en av de ledande extended stay-aktörerna, Part-Time Home, på ett 20-årigt kontrakt. Hotellet består utav drygt 200 rum medan resterande del av fastigheten består av kontors- och industriverksamhet. Fastighetens totala hyresvärde uppgår till cirka 21 Mkr och den totala uthyrbara arean uppgår till cirka 11.000 kvm.

 

Part-Time Home är en etablerad aktör med stora tillväxtmål på extended stay-marknaden. Konceptet bygger på funktionella lägenheter med möjlighet till självhushåll och närhet till allmänna kommunikationer. Operatören är även verksam i Slagsta Strand med en anläggning om cirka 200 rum.