Skriv ut denna sida
tisdag, 04 september 2018 12:40

Starwood säljer stort till Castellum

Skrivet av 
alt
Större fastigheter i Castellums affär med Starwood är två kontorsfastigheter i Norrköping. Till vänster syns Bägaren 5 om 5.558 kvm och till höger Bägaren 3 om 4.066 kvm.

 

Starwood säljer fastigheter från SveaReal och Sicius till Castellum som förstärker sitt fastighetsbestånd i Region Mitt med ett flertal fastigheter i attraktiva lägen i Linköping, Norrköping och Västerås.

 

Castellum Region Mitt har förvärvat en kontorsfastighet om cirka 5.000 kvm i centrala Linköping, kv. Dolken 5 på Strandgatan 2/Hamngatan 13. Hyresgäster är bland andra CSN. Castellum har samtidigt förvärvat tre fastigheter – två kontorsfastigheter och ett parkeringshus om totalt cirka 12.500 kvm, i centrala Norrköping, kv. Bägaren 3, 5 och 6 på Luntgatan 28, Luntgatan 30-34 samt Slottsgatan 154. Hyresgäster är bland andra Trafikverket och Ottobock.

 

– Förvärven ligger i linje med vår strategi att växa i Linköping och att kunna bidra och vara en aktiv aktör i Linköpings stadsutveckling, samt att öka vårt bestånd i centrala Norrköping. I och med att ena fastigheten i Norrköping blir tomställd till årsskiftet ser vi möjligheten att utveckla moderna kontor i ett centralt läge som en stor fördel, säger Affärsområdeschef Cecilia S Aldén.

 

Castellum har också förvärvat en kontorsfastighet i centrala Västerås om totalt cirka 3.000 kvm, kv. Klio 10, Övre Kungsgatan 6. Hyresgäster är bland andra Structor Miljöteknik, Praktikertjänst samt Västerås Publicera AB.

 

– Förvärvet ligger i linje med vår strategi, att förstärka vår position inne i centrala Västerås, säger Affärsområdeschef Karl Ternemo.

 

Tillträde till samtliga förvärvade fastigheter sker den 28 september.

 

I juli i år köpte Hemfosa en fastighetsportfölj av Starwood med kontor, lager och logistikfastigheter i 17 städer i Sverige till ett totalt värde om cirka 3,6 Mdr kr. Den förvärvade 51 fastigheterna, om 0,46 miljoner kvm, kommer att ingå i Nyfosa. I affären företrädde Scius Partners säljaren Starwood Capital Group som dess lokala operativa partner. Säljarens rådgivare var även Pangea Property Partners. Pangea var för övrigt rådgivare när Starwood köpte den aktuella portföljen, som ingick i Sveareal, i december 2014.

Senaste från Redaktionen