16 april 2024
torsdag, 23 augusti 2018 12:30

Skanska utvecklar åt ICA i Bålsta

Skrivet av 
alt
Henrik Ahnström, affärsområdeschef på Skanska Fastigheter Göteborg.


Skanska utvecklar och säljer en handelsfastighet på 6.760 kvm i Lillsjön, Bålsta, till ICA Fastigheter. Projektet startar under tredje kvartalet och tillträdet av ICA-butiken är planerad till våren 2020.
    

– Vi är stolta över att tillsammans med ICA utveckla denna moderna handelsplats som möter framtidens krav på handel och upplevelse. Stort fokus ligger på utformning av butiken, husets gestaltning och området som helhet. Det första avtalet, som tecknas är med ICA Fastigheter. Uthyrning av resterande ytor i området pågår, säger Henrik Ahnström, affärsområdeschef, Skanska Fastigheter Göteborg.
    

Handelsplatsen i Lillsjön omfattar totalt cirka 10.000 kvm och ligger längs den södra infarten från E18, vilken ska leda till en mer levande och attraktiv infart till Bålsta.
    

– Vi är glada att tillsammans med Skanska skapa en ny mötesplats och destination för mat och hälsa i Bålsta. ICA Fastigheter har dessutom ett ambitiöst miljötänk, vilket kommer genomsyra platsen och kunderbjudandet, säger Lena Boberg, vd ICA Fastigheter.